Dan se je začel ob 7.30 z jutranjo telovadbo in kratkim sprehodom, ki se je zaradi dežja in burje hitro zaključil. Valovi so bili zelo visoki in so preplavljali obalo. V domu so nam povedali, da že več let ni bilo tako visoke plime. Do zajtrka smo imeli prosti čas. Ko smo pojedli zajtrk, smo imeli namen iti v Piran, a je bil Tartinijev trg poplavljen in pot do njega so obdajali veliki valovi. Skozi okno smo videle deskarja, ki sta se preizkusila na valovih. Dopoldan smo preživeli tako, da smo se razdelili v dve skupini. Prva polovica je šla streljat z lokom, druga polovica pa je šla raziskovat naravni sladkovodni jezeri ob Fiesi. Opazovali smo živali ter rastje ob jezerih, hkrati pa reševali različne naloge, povezane s temi temami. Vendar smo se vsi hitro vrnili zaradi dežja in močne burje. Nato smo se zbrali v jedilnici in imeli malico. Bila je makovka ter zapakirano mleko. Ko smo pojedli, sta se skupini zamenjali. Po končanih dejavnostih je bilo na vrsti kosilo. Pojedli smo riž z zelenjavo ter nabodala. Potem smo imeli nekaj prostega časa in se v sobah nekoliko odpočili, nekateri učenci pa so se medtem udeležili tekmovanja s področja angleščine. Kasneje smo se spet razdelili v dve skupini. Ena skupina je odšla v jedilnico, kjer se je učila pripraviti in skuhati klapavice. Učitelj nam je predstavil, kako jih gojijo v slovenskem morju. Po predstavitvi smo se razdelili v skupine. Ena je čistila sveže školjke, druga je sekljala česen, tretja pa peteršilj. Nato smo v velikem loncu na oljčnem olju prepražili česen, dodali peteršilj, belo vino in na koncu še školjke. Školjke smo dušili, dokler se niso vse odprle. Čisto na koncu smo jih posuli z drobtinami ter si jih postregli. Veliko učencev je školjke poskusilo prvič in bili so navdušeni. Kasneje smo se zamenjali z drugo skupino in raziskovali najbolj tipične morske živali, ki živijo pri obali. Po večerji smo imeli družabni večer. Po končani tomboli smo se odpravili nazaj v sobe in se počasi pripravljali na spanje. Aja, pa hrana je okusna in nismo lačni, ker ko smo lačni, »smo ful drugačni«.
Taja Janko, Anja Božič, Meta Hönigman, Pina Škerl, 8. b